fredag 24 maj 2013

Fläkt i hörisen?

Hej!
Nu har det gått över en månad och jag har lärt känna mina nya hörisar, de funkar riktigt bra!   Det är en sak som jag funderar på och det är att ibland t ex när jag kör bil, eller när jag satt i flygplanet, så plötsligt med jämna mellanrum blir det nåt slags "fläktljud" som " far över" och avtar efter kanske 8-10 sekunder!? ( Ljudet i hörisen är vasst(?)  under tiden.)
Jag har även testat med att när jag kör bil ( ja, för flygplan kör jag inte ; ) )  har jag musik på och bara lagomt  med ljud på, så kommer "fläkten" och låter  lika länge ?   Det verkar som det har med motorljudet att göra?
Märkligt!  Någon som känner igen detta?

Annars är jag Jätteglad att slippa tinnitus oljudet i vänster öra, jag hade tur som blev hjälpt av hörisen! 
En annan sak som jag också är glad över är att jag gjorde rätt som valde hörisar med volymknapp som jag själv kan styra ljudstyrkan, speciellt med tanke på mitt jobb som är i en förskola!  
Och det som jag skrivit i ett inlägg förut vad gäller att höra ute, helt underbart!
Kanske kan jag prata med folk  på längre avstånd, jag får göra ett test med grannen M så fort det blir tillfälle ; )       Återkommer med det hur det blev!
      
                                                                      Ha de gott!

                                         

torsdag 9 maj 2013

Palmer i sikte!


Hejsan Hoppsan!
Här en bild på några palmer, och bilden avslöjar att jag varit i ett annat land, och landet är inte mindre än SPANIEN!!!
Jag och min käre M var ner en vecka och hälsade på A och B, och vi hade en underbar vecka! 
Älskar att flyga, och varje gång när jag sitter i flyplanet och fifflar med hörisarna och kopplar om så nuddar man T-läget och det blir ett "störningsljud",och varje gång tänker jag att tänk om jag av misstag skulle få in vad piloten säger och det sas nånting om att det var fel på motorerna osv. 
Snacka om att man skulle få panik!!
Ja, ja  bra fantasi har jag och som tur är det bara fantasi...  Men ändå ganska skrämmande tanke! 
I örigt är det ett fasligt oljud på planet, men då stänger man av ; / Funkar ju om man har sällskap som kan höra om något viktigt sägs. Det är svårt och höra vad de säger, jag upplever det som om de stoppar in luren i munnen när de meddelar något, det blir bara nåt skräll....
En annan sak är att jag blev stoppad både i Umeå och Alicante för det pep när jag gick igenom säkerhetskontrollen, är det hörisarna som gör det, eller?
                   Borta bra men hemma bäst!   Ha de gott!